Kokkinos

Εσοδείας 2015 Ερυθρός Ξηρός Ποικιλία 100% Ξινόμαυρο
Mέτρια πυκνότητα, χωρίς να είναι αυστηρά τυπικό σαν τις κλασικές Νάουσες. Πιπέρια και δέρμα, αρωματικά βότανα, πράσινη πιπεριά και μαύρα φρούτα του δάσους. Στόμα πυκνό με τανίνες αγέρωχες αλλά όχι επιθετικές. Στην επίγευση μένει μαρμελάδα ώριμων κόκκινων φρούτων και αποχρώσεις ξύλου καθώς και μια ανεπαίσθητη bitter αίσθηση.


Παλαίωση σε βαρέλι: 12 μήνες σε δρύινα 225lit.
Σερβίρεται: 16-17-18 ℃
Δυναμικό Παλαίωσης: Υψηλό
Συνοδεύει: Κίτρινα τυριά, αλλαντικά πικάντικα, χωριάτικα ρουστίκ λουκάνικα, μαγειρευτά κατσαρόλας, σούβλες.
Ονομασία Προέλευσης: Π.Ο.Π. Νάουσα

The New York Times

The New York Times Kokkinos

Kokkinos Naoussa Xinomavro 2013 $18.99

Newcomers to the xinomavro grape, seeking reference points to describe its characteristics, will often point to the nebbiolo wines of northwestern Italy. This xinomavro from Naoussa in northern Greece suggests the comparison is apt. The dark tarlike fruit, acidity and firm tannins are reminiscent of nebbiolo, yet there’s also a brightness that is xinomavro’s own. Serve it with — what else? — lamb chops. (Verity Wine Partners, New York)

Read Full Acticle

Secured By miniOrange