Ένας ποιητής είπε:

«Ολόκληρο το Σύμπαν βρίσκεται σε ένα Ποτήρι Κρασί…»

και ο Richard Phillips Feynman , εξηγεί ……../ Βραβείο Νόμπελ στη Φυσική (1965)

Καλιφόρνια Ινστιτούτο Τεχνολογίας 1961
https://dimartblog.com/2014/01/12/universe-in-a-glass-of-wine2

team-member-img

Κόκκινος Σταύρος

Πρώτη εμφιάλωση για το Οινοποιείο Κόκκινος το 2009 και το ταξίδι στον κόσμο του κρασιού ξεκίνησε!!!

Ο Σταύρος Κόκκινος είναι πρώτης γενιάς οινοποιός και αμπελουργός. Η οικογένειά του ασχολούνταν με την καλλιέργεια ροδάκινων και μήλων. Κάποια στιγμή ο πατέρας του δημιούργησε την πρώτη πτηνοτροφική μονάδα στον Ν. Ημαθίας, η οποία στεγαζόταν στον σημερινό χώρο του αποστακτηρίου. Ο Σταύρος όμως δεν επιθυμούσε την συνέχιση της οικογενειακής εργασίας, αλλά άρχισε να ονειρεύεται τον δικό του αμπελώνα και το δικό του κρασί.

Αγοράστηκαν αμπελώνες, προστέθηκαν καινούργιοι χώροι, τροποποιήθηκαν οι παλαιότεροι και ξεκίνησε το ταξίδι.
Ποτέ δεν έπαψε να είναι δύσκολο… αλλά και ταυτόχρονα τόσο σαγηνευτικό!

Μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να πειραματιζόμαστε, να ονειρευόμαστε την επόμενη φιάλη, την επόμενη γευστική δοκιμή!
Κάθε τρύγος και κάθε οινοποίηση είναι και ένα μεγαλύτερο στοίχημα για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα!

Τρία κοκοράκια είναι το λογότυπο του οινοποιείου… φόρος τιμής στην επαγγελματική προσπάθεια του πατέρα του με την πτηνοτροφική μονάδα… αλλά και σημείο αναφοράς για τους τρεις γιούς που ετοιμάζονται να μπουν στο ίδιο καράβι!

Καλωσορίσατε στο Οινοποιείο Κόκκινος!!!

team-member-img

Οινοποιείο Κόκκινος

Από την στιγμή που ονειρεύτηκα να κάνω το δικό μου κρασί… άρχισα να μετρώ τα χρόνια που περνάνε με…….. «τρύγους!» Τρύγος στην πατρίδα του ξινόμαυρου… στην κοιτίδα της ντίβας ή της πρίμα ντόνα του ελληνικού αμπελώνα! Κάθε χρονιά και ένα μεγάλο στοίχημα για καλύτερο αποτέλεσμα, για καινούργιες ανακαλύψεις. Η διαχείρηση ενός τόσο ιδιοσυγκρασιακού σταφυλιού είναι για μένα στόχος ζωής και πάθος. Μου αρέσει να κλείνω σε μια φιάλη Kokkinos ή Palikalias το δυναμικό ξινόμαυρο και να περιμένω μετά από χρόνια ένα κρασί πολυεπίπεδο, ραφιναρισμένο, αλλά και με έντονες συγκινήσεις και εκπλήξεις… πάνω από όλα με μοντέρνο twist!.

Secured By miniOrange